Bylo nebylo, jednoho odpoledne se dokonce i v Indii objevilo ceske pecivo. Prave, nefalsovane! Zena v domacnosti a napul ucitelka (nebo snad obracene?) se rozhodla skoncovat se vsudypritomnou nasladlou chuti mistnich baget, a proto nevahala a behem necelych dvou hodin servirovala slane poteseni svemu muzi i jeho indickym sefum. Jak jim chutnalo, zadna 'nahrazka' Very Chytilove, zadna imitace.. prava ceska KYNUTA pletena houska! Samozrejmne se to neobeslo bez Davidova komentare ci spis zvidave otazky, zdali je to vazne z kvasnic - kdyz se u nas, na Bilem, vari (a podle Davida snad i pece) prevazne z kypriciho prasku:). Vedeme staly spor o pripravu ceskeho houskoveho knedliku, cimz vyzyvam ctenare opet k diskuzi: kynuty, nebo z kypriciho??
Ale hvezdou dne je houska, neubijme ji tedy hutnym knedlikem!
Jedinym problemem bylo, a snad jeste porad je, sehnat mak, sezam nebo neco podobneho. Ale proc pouzivat klasiku, kdyz muzeme mit exotiku, treba s koriandrem, ze, Davide??
(a jako poznamku pod carou uvadim fakt, ze muze lze opravdu 'dostat' na jidlo, staci par mesicu absence ceske domaci stravy.. pak uz jen pripravit neco 'jako od maminky', v tomto pripade ceskou kynutou klasiku, a je vyhrano.. a pak ze laska neprochazi zaludkem!!)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
2 comments:
Jsem dnes taky prinesl tzv. tukove housky...s makem...a moc chutnaly, jen tak s maslem. A rano si je dam s kakaem.
My bez prace si to dokazem vychutnat..
Dida
Tak jsem si dneska ke snidani dal ty housky s maslem a kakaem. Byli moc dobry. Skoda ze byli jen razeny a ne pleteny jako od maminky...
Dida
...a z prasku jsou taky dobry... :-) s pouzitim bez fosfatoveho jeste lepsi.
Mamca
Post a Comment